Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Εξωραϊστικός Σύλλογος οικισμού ΕΛΔΑ η Αλκυόνη - Ενημέρωση Μάϊος 24 _ Καθαρισμός οικοπέδων

 Αγαπητά μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου η Αλκυόνη και ιδιοκτήτες του οικισμού

  Όπως ίσως πληροφορηθήκατε από τα ΜΜΕ, ψηφίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος - κανονισμός με την υποχρέωση των ιδιοκτητών στον καθαρισμό των οικοπέδων τους από τα φυτικά και την υποχρεωτική υποβολή δήλωσης στο αντίστοιχο μητρώο του υπουργείου.

   Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές  προκύπτουν υποχρεώσεις  για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και  η υποχρέωση να ενημερώνουν κάθε χρόνο το Εθνικό μητρώο  που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.  

   Φυσικά εμείς αλλά και άλλοι φορείς που εκπροσωπούν ιδιοκτήτες  ( ΠΟΜΙΔΑ ) επισημαίνουν τις παραλήψεις και τη λαθεμένη και δόλια εισπρακτική τακτική των διατάξεων.

   Σε μια χώρα που καταστρέφονται χιλιάδες εκτάρια δάσους κάθε χρόνο χωρίς αντιπυρικές ζώνες στα δάση τον καθαρισμό τους και τη διασπορά των αρμοδιοτήτων σε πολλούς  φορείς, δε κάνουν τίποτα άλλο από το να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα πίσω από τις φωτιές φορτώνοντας τους πολίτες αναποτελεσματικές χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες.

Στην ουσία ορίζουν τους Δήμους ως ελεγκτικό μηχανισμό για την επιβολή των προστίμων με ίδιο όφελος για αυτούς κατά το πως ο καθένας τους θα το εκμεταλλευτεί γενικά και αόριστα.

   Υπάρχει μια γενική αντίδραση από την ΚΕΔΕ μένει να δούμε τις εξελίξεις.

Πέραν όμως των προστίμων κλπ μέτρων ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας είναι να καθαρίζουμε τα οικόπεδα μας από τα φυτικά για λόγους πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές.

 Ας  τα σκεφτούμε όλα αυτά μαζί και να φροντίσουμε ΑΜΕΣΑ να τα καθαρίσουμε.

 Σε πρώτη φάση μπορείτε να συνεννοηθείτε με το φύλακα Φεργαδιώτη Δημήτρη στο τηλέφωνο 6939524564 να σας βοηθήσει στον καθαρισμό του δικού σας οικοπέδου  και όταν ανοίξει η πλατφόρμα του μητρώου για τη δήλωση καθαρισμού των οικοπέδων θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας.

 Είναι ζωτικής σημασίας να δυναμώσουμε τον εξωραϊστικό σύλλογο γιατί με την ισχνή δύναμη των έως σήμερα εγγεγραμμένων μελών (180 από τους 620 ιδιοκτήτες οικοπέδων) δεν μπορούμε να έχουμε ικανή αντιπροσώπευση πουθενά. Δυστυχώς έχουμε πάρα πολλά θέματα με το Δήμο και πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες που χωρίς τη συμμέτοχή σας καταρρέει ότι φτιάξαμε μέχρι σήμερα.

 Ελάτε να προστατεύσουμε την περιουσία μας. 

Για περισσότερη πληροφόρηση παραθέτουμε τις συνδέσεις με ότι σχετικό βρήκαμε.

 Α.   Δημος Ιστιαίας

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ & ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

https://dimosistiaiasaidipsou.gr/anakoinoseis/ypenthymisi-katharismos-oikopedikon-kai-loipon-akalypton-choron/

 Β.   Οδηγός του Πολίτη  odigostoupoliti  10/05/2024

https://www.odigostoupoliti.eu/katharismos-oikopedon-ypochreoi-prostima-diloseis/

 Γ.  ΠΟΜΙΔΑ

Μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων 

είχε εγκαίρως αναφερθεί η ιστοσελίδα μας  (  https://www.pomida.gr/ )

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=kanonismos-pyroprostasias-dasikon-akiniton-ta-20-sos-poy-prepei-na-gnorizoyn-oi-idioktites

 Δ.  ΦΕΚ 2695  τεύχος Β  09_05_2024 Π.Υ  

Μέτρα Πυροπροστασίας Οικοπέδων . 

ΟΟ________________________________________________________________________ΟΟ

Θα ενημερωθείτε με μέϊλ όταν παραλάβουμε το λογαριασμό τραπέζης του συλλόγου μας. 

Μπορείτε να συμμετέχετε στη εξασφάλιση  της πορείας μας βοηθώντας στη συμμετοχή των μελών που δεν έχουν γραφτεί ακόμα. 

Αυτό είναι υπόθεση όλων μας γιατί ίσως κάποιοι δεν έχουν αντίρρηση αλλά δεν έχουν αρκετή πληροφόρηση γιατί δε βλέπουν τις ανακοινώσεις μας. 

Παράκληση για μια τηλεφωνική υπενθύμιση σε κάθε φίλο και γνωστό σας  για συμμετοχή στο σύλλογο μας. Είναι αρκετό να του δώσετε  το τηλέφωνο 6977286867  του γραμματέα μας Μαντζαφού Χαράλαμπου και το μέιλ alkioni.elda@gmail.com για τα υπόλοιπα.

Καλή συνέχεια 


Δεν υπάρχουν σχόλια: