Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Οιοδομικος Συνεταιρισμός ΕΛΔΑ - Ενημέρωση μελών Μάϊος 2024

 


Για ενημέρωση  σας για τη πορεία του συνεταιρισμού η συνημμένη επιστολή από τους εκκαθαριστές . ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ 

(ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ – ΑΡ. ΓΕΜΗ 172840007000)
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛ.Δ.Α
 “Η Α Λ Κ Υ Ο Ν Η” ΣΥΝ.ΠΕ
Αρ. έγκρισης Καταστατικού: 22/2014 20/3/2014 Ειρηνοδικείου Αθηνών
17Ο χλμ Εθν. Οδού Αθηνών – Κορίνθου 19300 Ασπρόπυργος
    e-mail: alkioni2012@gmail.com URL: http://synelda.blogspot.gr
Ασπρόπυργος 30/04/2024                         Αρ. Πρωτ : 1622
Ε ν η μ έ ρ ω σ η    Μ ε λ ώ ν
Αγαπητοί Συνεταίροι γεια σας
Μετά από αρκετό καιρό επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την πορεία του Ο.Σ στα πλαίσια της απόφασης για τη λύση και εκκαθάριση αυτού.
1.
Ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2024 η πώληση όλων των οικοπέδων που ανήκαν στον Ο.Σ και εισπράχθηκε το ποσό των 39.600€.
2.
Επεστράφη από το ΔΕΔΔΗΕ το υπόλοιπο του ποσού που είχε προκαταβάλει ο Ο.Σ για το έργο της ηλεκτροδότησης και το οποίο ανέρχεται στα 388.557,52€.
3.
Σχετικά με την προσπάθεια κατασκευής μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος, οι Ο.Σ “Αλκυόνη” και “ΙΚΑ” ο Εξωραϊστικός μας Σύλλογος καθώς και κάτοικοι της περιοχής, έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και πιστεύουμε οτι θα δικαιωθούμε.
4.
Για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ) της Βόρειας Εύβοιας που μας αφορά, έχουμε κάνει παρέμβαση και αναμένουμε τη Δημόσια Διαβούλευση από το ΥΠΕΝ για να εκφράσουμε τις θέσεις μας. Στο ΕΠΣ γίνεται απλή αναφορά στην ύπαρξη των Ο.Σ με καθεστώς ΠΕΡΠΟ.
5.
Οι σχέσεις μας με το Δ. Ιστιαίας – Αιδηψού δεν είναι οι καλύτερες, αφού από τα τέλη του 2022 έως αρχές του 2024 δεν έχει ανταποκριθεί στις έγγραφες προσκλήσεις μας για την παραλαβή των έργων υποδομής και των κοινόχρηστων χώρων, παρά το γεγονός πως ανήκουν στο Δήμο σύμφωνα με το Νόμο.
6.
Ένα σημαντικό θέμα απότοκο της τακτικής του Δήμου, είναι οτι δεν έχει καταχωρήσει στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, (ΕΜΣΥ) τη νόμιμη γεώτρηση που λειτουργούμε τόσα χρόνια και τροφοδοτεί εκτός των άλλων και το δίκτυο πυρόσβεσης. Ευτυχώς φαίνεται το να λύνεται το θέμα από τη Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από επιστολή μας που επεσήμανε την υποχρέωσή τους για αυτόματη ένταξη στο ΕΜΣΥ. Μετά το 2024 κάθε γεώτρηση που δεν έχει ενταχθεί στο ΕΜΣΥ θα θεωρείται παράνομη.
Με αυτά τα δεδομένα ο Ο.Σ πορεύεται προς εκκαθάριση και γίνεται όλο και πιο αναγκαία η βιώσιμη λειτουργία του Εξωραϊστικού μας Συλλόγου.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Υγεία και Πρόοδο για Εσάς και τις Οικογένειές σας.
ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ
Βιτωράτος Δημ. Τραχαλάκη Σπυρ. Χαλδαίος Νικ.
______________________________________________________________

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση όλων μας για την εγγραφή μας στον Εξωραϊστικό σύλλογο που θα φροντίσει για τον οικισμό μετά την οριστική λύση του συνεταιρισμού και της κατάργησης της σύμβασης φύλαξης όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις των ΓΣ μας. Για αίτηση εγγραφής και πληροφορίες στο μέιλ του συλλόγου alkioni.elda@gmail.com

ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.