Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Εξωραϊστικός ΕΛΔΑ - Τραπεζικός λογαριασμός και ενημέρωση Ιουνίου 2024

 

Αγαπητά μέλη

Αποκτήσαμε τελικά τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου μας και σε αυτόν μπορείτε να καταθέσετε το δικαίωμα εγγραφής σας  ( 20 € άπαξ με την αίτηση ) και την  ετήσια συνδρομή που αποφάσισε η  Γενική μας συνέλευση για το έτος 2024 να ανέρχεται σε 30 € .

Το ΙΒΑΝ του συλλόγου  στην  ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ  είναι 

GR88 0140 1510 1510 0200 2026 380 ( 27 ψηφία χωρίς κενά )

 και γράφετε στην αιτιολογία Ονοματεπώνυμο και Α.Μ. του συνεταιρισμού

Προσοχή :  ΜΟΝΟ μία συνδρομή καταβάλλεται ανά μέλος (ανά φυσικό πρόσωπο) ανεξάρτητα  από το πόσα οικόπεδα έχετε. Υπενθυμίζουμε ότι η εγγραφή είναι 20€ και είναι εφ’ άπαξ ενώ η συνδρομή για το έτος 2024 είναι 30€ και θα ανανεώνεται το ποσόν ανά έτος με απόφαση της ΓΣ.

Όσοι εκ των μελών έχουν καταβάλλει εκ παραδρομής χρήματα για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο στο Λογαριασμό του Συνεταιρισμού δεν μπορεί να τα εισπράξει ο Εξωραϊστικός.

Θα πρέπει εκ νέου να προχωρήσετε σε κατάθεση στο νέο Λογαριασμό που παραπάνω σας κοινοποιήσαμε. Τα χρήματα από τη λάθος κατάθεση που κάνατε θα σας τα επιστρέψουν οι εκκαθαριστές μαζί με την αποζημίωση από την εκκαθάριση του Συνεταιρισμού.

Παρακαλούμε διαβάστε και διαδώστε τη συνημμένη επιστολή μας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου μας  .

Ενημερώνουμε ακόμα ότι ο συνεταιρισμός ολοκληρώνει σύντομα την τελική εκκαθάριση και τη διανομή των χρημάτων στα μέλη του και απευθύνουμε όλοι τις ευχαριστίες μας στην τριμελή επιτροπή εκκαθαριστών που τη διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία.

Όσοι έχετε αλλάξει για οποιοδήποτε λόγο ΙΒΑΝ από τη προηγούμενη διανομή παρακαλούμε να ενημερώσετε το συνεταιρισμό στο alkioni2012@gmail.com  άμεσα.

Ακόμα εστάλει στα μέλη μας η παρακάτω επιστολή. 

Αγαπητά μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου,

       Με χαρά μπορούμε να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από ένα χρόνο από την απόφασή μας να ιδρύσουμε το Σύλλογό μας και 9 μήνες από την έγκριση του καταστατικού μας, καταφέραμε επιτέλους να αποκτήσουμε Τραπεζικό Λογαριασμό, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να καταθέτετε τις συνδρομές σας και να λειτουργήσουμε σαν όργανο.

Με πάρα πολλές δυσκολίες και γραμμένους,  μέχρι  στιγμής, στον Εξωραϊστικό Σύλλογο μόνο το 1/3 των οικοπεδούχων, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή όλων. Διαφορετικά δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα διατήρησης των έργων σε αξιοπρεπές επίπεδο και σε λειτουργία. Με την μαζική παρουσία μας, πρώτα απ’ όλα φροντίζουμε ώστε να μη χάσουν σε αξία τα οικόπεδα μας και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την αδιαφορία και τα προβλήματα που μας δημιουργεί η Δημοτική Αρχή. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ακόμα να στηρίξουμε την προσφυγή μας στο ΣτΕ για το εργοστάσιο ασφαλτομίγματος που πάνε να χτίσουν παράνομα σε μικρή απόσταση από τα οικόπεδα μας.

Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι την προσπάθεια εγγραφής στο Σύλλογο του συνόλου των οικοπεδούχων. Φροντίδα όλων θα πρέπει να είναι η ενεργή συμμετοχή με κάθε τρόπο στη λειτουργία του Εξωραϊστικού Συλλόγου μας. Δυστυχώς το κράτος  με τη λειτουργία του αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί την ύπαρξη και λειτουργία συλλόγων.

Η γραφειοκρατία εφαρμόζεται εδώ σε όλο της το μεγαλείο. ( Έκαναν 3 μήνες να μας δώσουν ΑΦΜ και ζητάνε να κόβουμε χειρόγραφες αποδείξεις για τις καταθέσεις των συνδρομών που πραγματοποιούνται ακόμη και με win baking και άλλα πολλά αναχρονιστικά).

Κάναμε πολλές προσπάθειες για να γίνουν όλοι μέλη μας με ειδοποιήσεις στις τελευταίες ανακοινώσεις μας , γραπτές και ηλεκτρονικές ,  ώστε να είναι δυνατή, με το μικρότερο δυνατό κόστος, η διατήρηση της φύλαξης του οικισμού, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα 14 χρόνια. Σήμερα δεν μπορούμε ακόμα να την εξασφαλίσουμε λόγω του μικρού αριθμού των μελών και συνεπώς το πολύ μικρό αποθεματικό.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει φροντίδα όλων μας ώστε  μαζί με τη προσπάθεια του ΔΣ που θα συνεχίσει με κάθε τρόπο,  να επικοινωνήσουμε με κάθε φίλο και γνωστό μας για να τον ενημερώσουμε για το σύλλογο . Είναι αρκετό να του δώσουμε το τηλέφωνο 6977286867 ( Μαντζαφός Χαρ γραμματέας ) για να έχει όλη τη πληροφόρηση  που χρειάζεται. Πολλοί συνάδελφοι δεν ανοίγουν τα μέιλ τους και δε γνωρίζουν ή αμελούν να στείλουν την αίτηση εγγραφής η οποία έχει σταλεί σε όλους. Εμείς έχουμε πολύ λιγότερη δύναμη από ένα δικό σας τηλεφώνημα στο θέμα αυτό.  Κάντε το τώρα . Είναι σημαντικό και απαραίτητο.  

Για το νέο καθεστώς  και τον καθαρισμό των οικοπέδων, ενώ η υποχρέωση δεν είναι καινούργια, διαφωνούμε πλήρως με το συγκεκριμένο τρόπο και τις επιδιώξεις του.

Προσπαθεί   στο όνομα της πυροπροστασίας να μεταθέσει την ευθύνη στους πολίτες με τη γνωστή απειλή των προστίμων, απαλλάσσοντας  κάθε πραγματικό υπεύθυνο και διαχέοντας τις ευθύνες εν τέλει στους ιδιοκτήτες μόνο.

Φυσικά ο σύλλογος δε θα σας πει ποτέ να αδιαφορήσετε, και δε πρέπει να το κάνετε. Αντιθέτως σας προτρέπει να φροντίσετε για τον καθαρισμό  των οικοπέδων σας και τη δήλωση στη πλατφόρμα που άνοιξε πλέον. 

Η λύση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μόνο η φιλότιμη προσπάθεια του φύλακα (Φεργαδιώτη Δημ.  6939524564) όπου μπορείτε να απευθυνθείτε  ώστε να μάθετε το κόστος και ίσως τη δυνατότητα καθαρισμού του οικοπέδου σας. Πρέπει να γνωρίζετε από την πληροφόρηση που έχουμε  ότι του ζητούν πάρα πολλοί καθαρισμό και στο χρόνο που έδωσε η κυβέρνηση πιθανώς να μη μπορέσει να σας εξυπηρετήσει όλους.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα μας ( μπορείτε εύκολα να βάλετε τη σύνδεση στο κινητό σας )  http://synelda.blogspot.com/.

Μπορείτε να επικοινωνείτε για κάθε ζήτημα με το μέιλ μας  alkioni.elda@gmail.com  και το τηλέφωνο 6977286867 .

Ο Συνεταιρισμός ολοκληρώνει σιγά σιγά τη λύση του μετά την απόφαση της Γ.Σ. από τον Ιούλιο 2023 και προχωράει στην οριστική εκκαθάρισή του όπως εκτιμάται στις αρχές του φθινοπώρου 2024.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Παρακαλούμε να μη λείψει κανείς από αυτή την προσπάθεια.

 Καλό καλοκαίρι    το  ΔΣ